Cumhuriyet Bulvarı No: 82 Erboy 2 İş Merkezi

FİRMA: Söke Toprak Tarım

MARKA: Nergistepe Çiftliği

BÖLGE: Aydın, Söke, Yeniköy

 

Söke’nin bereketli topraklarından sofralara

 

Pamuk ve buğday tarımına 20 yıl önce zeytini de ekleyen Özbaşatak ailesinin son kuşak temsilcileri Naz Yazgan ve Aslı Özbaşatak, bu eşsiz lezzeti ‘Nergistepe Çiftliği’ adıyla markalaştırmış. İki kardeşin hayalinde doğal beslenmeyi tercih eden, sağlığına önem veren, güvenilir markaları sofrasına almayı dileyen her bireye dokunmak var.

Büyük Menderes Nehri’nin suladığı bereketli Söke Ovası’nda 1948’den günümüze çok geniş bir alanda pamuk ve buğday tarımı ile uğraşan Özbaşatak ailesi, son 20 yıldır zeytin yetiştiriciliğinde de önemli çalışmalara imza atmış. Özbaşatak Çiftliği’nin kurucusu İsmail Hulusi Özbaşatak tarafından 220 dekarlık tek bahçeye 10 bin zeytin ağacı dikilerek başlayan serüven, 2019’da ailenin son kuşağı Naz Yazgan ve Aslı Özbaşatak tarafından ‘Nergistepe Çiftliği’ adıyla markalaştırılmış.

HEM DOĞAL, HEM DE KATKISIZ

Dağlık ve engebeli arazide dik yamaçlardaki ‘Memecik’, ‘Trilye’ ve ‘Arbequia’ cinsi ağaçlarından iyi tarım uygulamaları sayesinde yılda 200 ton zeytin, 50 ton da zeytinyağı elde eden Naz ve Aslı hanımlar, girişimci iki genç kadın olarak, dededen gelen aile çiftliğinde üretilen doğal ve katkısız ürünleri şehirde bu fırsatı yakalayamayanlarla buluşturmaya çalışıyorlar. Koç Üniversitesi’nde ekonomi okuyan Naz Yazgan ve Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Aslı Özbaşatak, “Sağlığın tamamen doğada saklı olduğuna inanan, sürdürülebilir yaşamı benimsemiş ve bu hayat şeklini uygulamaya insanları davet eden bir aile işletmesiyiz. Özbaşatak Çiftliği’nin alt markası olan Nergistepe Çiftliği’nin amacı, doğal yöntemlerle üretilen zeytin ve zeytinyağlarını direkt olarak tüketicilerin sofralarına ulaştırabilmek” diyor.

ÇİZGİYİ KORUYUP BÜYÜYECEKLER

Erken hasat zeytinlerini elle özenle hasat ettiklerini, kasalarda ezilmeden ve asit değerini artırmadan sıkıma götürdüklerini, hiç bekletmeden soğuk sıkım yöntemi ile sıkımını gerçekleştirdiklerini belirten iki kardeş, sözlerine şöyle devam ediyor: “Eklemek isteriz ki, bu yıl kendi tesisimizi kurarak zeytinimizi kendimiz sıkıyor olacağız. Sofralık zeytinimizi ise kendi kuyularımızda muhafaza ediyoruz. Özenle seçilmiş kaliteli zeytinleri yıkama işleminden sonra doğal fermantasyona bırakıyoruz. Zeytinlerimiz acı suyundan arınıp tatlandığında, tam doğru zamanda kuyulardan alıp hiçbir kimyasal süreçten geçirmeden ve el değmeden cam kavanozlarda ambalajlıyoruz. Tüketicilerimize ürünlerimizi nergistepeciftligi.com adresinde üzerinden ulaştırıyoruz. En doğal ürünleri üretebilmek için hasattan sıkıma, depolamadan paketlemeye tüm süreci kendimiz takip ediyor ve yönetiyoruz. Girişimimiz için çok heyecanlı ve umut doluyuz. Butik bir marka olarak çizgimizi bozmadan büyümeyi planlıyoruz. Büyük hayallerle başladığımız bu serüvende doğal beslenmeyi tercih eden, sağlığına önem veren, güvenilir markaları sofrasına almayı dileyen her bireye ve aileye dokunmayı hedefliyoruz.”

Naz Yazgan-İsmail Hulusi Özbaşatak