FİRMA: Mavi Güvercin Turizm İnşaat Ltd. Şti.
MARKA: BahceMis
BÖLGE: Aydın, Yenipazar
‘Ekimde hasat mı olurmuş?’, ‘Zeytin 20 derecede mi sıkılırmış?’, ‘Ya ne gerek var kasaya’ diyenleri dinlemediler
Deniz Hacıgümüş, eşi Işıl Hanım ve kayınpederi Celal Algür, sadece kuralları uygulayıp, akademisyenlerin tavsiyelerine uymuşlar. Sonrası kendiliğinden gelmiş. Daha üçüncü hasatlarında ‘BahceMis’ markalarıyla Zeytindostu Derneği 2021 Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda altın ödülle onurlandırılmışlar.
BahceMis, atalardan kalma bir çiftlikte önceleri hobi olarak başlayan, sonrasında doğal hayatı koruma, geliştirme ve tüm kesimlere ulaştırabilme adına profesyonel hizmete evrilmesine karar verilen bir yöresel ürünler projesi. Uzun yıllar Ankara’da sürdürdükleri yaşamlarını, görece daha sakin bir hayata geçmek ve çocuklarını daha küçük bir şehirde büyütmek arzusuyla yaklaşık 4 sene önce sonlandırıp kendilerini ata toprakları Aydın Yenipazar’a ve uzun zamandır atıl bir şekilde bekleyen zeytin ağaçlarının şifalı gölgesine bırakmışlar. Aslında onları tam bir aile şirketi olarak tanımlamak mümkün. Deniz Hacıgümüş, eşi Işıl Hanım ve kayınpederi Celal Algür olarak tüm süreçleri başından sonuna idare ve koordine ediyorlar.
ÖNCE KENDİLERİNİ EĞİTTİLER
Deniz Bey, “Bahçemiz Aydın’ın Yenipazar ilçesinde. Dağa ve düz ovaya yayılmış bir şekilde yaklaşık 100 dönüm. Ağaçlarımızın tamamı ‘Memecik’ çeşidi. İlk yola çıktığımız andan itibaren aklımızdaki tek fikir, zeytin hasat ve üretim süreçlerinin tüm doğrularını eksiksiz bir şekilde yerine getirmek ve en iyi ürünü elde etmekti. Bunun için de öncelikle kendimizi eğitmemiz gerekiyordu. Öncelikle Zeytindostu Derneği’nin eğitim süreçlerine dahil olduk. ‘Ekim ayında hasat mı olurmuş?’ diyenleri dinlemedik. ‘Zeytin 20 derecede mi sıkılırmış?’ diyenleri dinlemedik. ‘E bu zeytinler daha yemyeşil, yağmur yemedi ki!’ diyenleri dinlemedik. ‘Ya ne gerek var kasaya, çuvallar var şurada işte, doldurun onlara’ diyenleri de dinlemedik. Gördüğünüz gibi hiçbir şey yapmadık. Yaptığımız tek bir şey vardı o da kuralları uygulamak ve hocalarımızın tavsiyelerine uymak. Sonrası kendiliğinden geldi. Buram buram zeytin meyvesi kokan, genizdeki yoğun yakıcılığıyla doğanın şifası artık ellerimizin arasındaydı” diyor.
SAĞLIKLI GIDAYA ERİŞİM İÇİN
Yaklaşık 6 ton olan yıllık üretim hacimlerinin yüzde 70’ini online satış kanalları, geri kalanı ise çeşitli butik marketler aracılığıyla doğal gıdanın peşinde koşan tüketicilerle buluşturduklarını söyleyen Deniz Hacıgümüş, “Önümüzdeki dönemde en önemli hedeflerimizden biri, ürünlerimizi yurtdışına gönderip orada da diğer doğal gıda dostlarıyla buluşmak ve uluslararası yarışmalarda kalitemizi onaylatmak. Ne mutlu bize ki, üçüncü hasadımızda Zeytindostu Derneği’nin 2021 Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda altın ödülle onurlandırıldık. Geleneksel ve butik bir üretici olarak bin bir zorluk ve hassasiyetle yaşatmaya çalıştığımız sağlıklı gıdaya erişim mücadelemiz hız kesmeden sürecek” diye de ekliyor.
Deniz Hacıgümüş
Işıl Hacıgümüş