İPM Endüstrileri çatısı altında kurulan Korudağ Zeytin Çiftliği zeytinyağında bir dünya markası yaratmak için çıktığı yolda ilk markasıyla ödül almanın yanı sıra İzmir Alsancak’ta açtığı ilk mağazasıyla markalaşma sürecini sürdürüyor.
Türkiye’nin sanayi alanında önde gelen firmalarından İPM Endüstrileri, İzmir Zeytindağ’da kurduğu ‘Korudağ Zeytin Çiftliği’ ile gıda sektörüne de adım attı. Korudağ Zeytin Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Alican İper, 500 dönüm büyüklüğünde atıl bir araziyi rehabilite ederek 20 bin zeytin ağacı dikimi gerçekleştirdiklerini ve modern bir üretim tesisi kurduklarını söyledi.
İtalyan bir firmanın geliştirdiği yeni bir teknoloji olan ‘Protoreattore’ ile hazırlanan üretim hattı şu an için Türkiye’de sadece Korudağ Zeytin Çiftliği’nde bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde zeytinin yoğurma süresi 40 dakikadan 70 saniyeye iniyor. Meyvenin içindeki alkol ester açığa çıkmıyor, ürün zarar görmüyor. Bu da tüketicilere daha sağlıklı bir ürün olarak ulaşıyor. Tesisin bu yıl piyasaya sunduğu tüm ürünler bu hattan elde edilmiş zeytinyağlarından oluşuyor.
HARVENA’DAN SONRA EDRA
Hem çiftçi, hem üretici, hem de marka olarak zeytinyağı piyasasında bulunan nadir firmalardan olan Korudağ Zeytin Çiftliği, ‘Harvena’dan sonra sektöre ‘Edremit’ tipi zeytin ağaçlarından elde edilen erken hasat soğuk sıkım ürünü ‘EDRA’ markasını da kazandırdı. Bir yandan ürün yelpazesini genişletmeyi sürdürürken, bir yandan da satış kısmına odaklanan Korudağ Zeytin Çiftliği, bu amaçla ilk mağazasını İzmir Alsancak’ta açarak ikinci markası ‘EDRA’ ile de raflardaki yerini aldı. İlk etapta İzmir ve Ege Bölgesi’nde A plus restoranlar ile kaliteli butik otellere girmeyi hedefleyen Korudağ Zeytin Çiftliği’nin ürünleri www.korudag.com.tr/sanal-market.aspx adresinden de temin edilebiliyor.
HER YIL ÜRETİM ARTACAK
500 dönüm arazide 20 bin ağaçtan 600 ton zeytin, o zeytinlerden de ortalama 120 ton zeytinyağı alacaklarına dikkat çeken Alican İper, şu an 100 ton zeytinden 20 ton zeytinyağı aldıklarını ama ağaçlar büyüdükçe bu üretimin katlanarak artacağını ifade ederek, “Artan tonajla birlikte ihracatta da söz sahibi olmak istiyoruz. İtalyan ve İspanyolların kaliteli sınıf zeytinyağlarıyla rahatlıkla rekabet edebilecek seviyede bir ürün ortaya çıkardık” diye konuştu.
Çiftlikte çok sayıda yabani ‘Delice’ zeytini olduğunu da dile getiren İper, “Özellikle bu ağaçlardan topladığımız zeytinlerden de oldukça farklı ve bulunması zor bir yağ elde ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu ürünümüzü de markalaştırmayı hedefliyoruz. Başlangıç olarak hedeflediğimiz 20 bin fidana ulaştık. İleriki süreçte 50 bin ağaca kadar çıkabiliriz” ifadelerini kullandı.